top of page

För vem spelar vi?

Updated: Dec 1, 2022

FÖR VEM?


Föreställningen riktar sig till individer och grupper av alla slag som intresserar sig för teman i föreställningen.


I Helsingfors och Jakobstad har vi en specialmålgrupp bestående av konststuderande vid Konstuniversitet och Yrkeshögskolan Novia, då teman i vår föreställning är högst aktuella inom konstbranschen.


Vi kommer att spela på svenska i Finland. Svenskfinland är litet och drabbat av "alla känner alla" syndromet i både positiv och negativ bemärkelse. I små samhällen är det svårt att ta upp problem till diskussion. Personer i viktiga positioner och hierarkiska strukturer är lätta att känna igen och det blir därför svårt att tala om strukturer istället för personer. Föreställningen Folkefiender kommer att fungera som ett viktigt och efterlängtat bidrag till diskussionen om kommunikation och maktstrukturer i Svenskfinland och är vårt sätt att förvandla svåra erfarenheter till kärlek och omtanke för det samhälle vi lever i.


Genom att med fiktionens hjälp peka ut klassisk maktutövning och nedmontera den i små bitar uppmuntrar vi individer till civilkurage i det verkliga livet. Vi uppmuntrar individer och grupper att syna maktstrukturer i sin näromgvining, att våga ta plats, vara en visselblåsare och stöda hen som rör sig mot frihet.11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page